Voor ieder dier de beste zorg!

Februari; Maand van het gebit

De mondhygiŽne is een belangrijk onderdeel van de gezondheid van ieder dier.

Lees verder

Verhuizing dependance Haamstede per 1 juli

Onze praktijk in Haamstede gaat verhuizen! In verband met de verhuizing is de praktijk in Burgh Haamstede woensdag 29 juni en donderdag 30 juni gesloten, U kunt natuurlijk wel terecht bij onze praktijk in Zierikzee, 0111-412180

Lees verder

VHS bij konijnen

VHS , Viral Haemorrharic Disease, is een besmettelijke en vaak dodelijke konijnenziekte veroorzaakt door het calicivirus

Lees verder

Sterilisatie teef bij ons ook mogelijk door middel van laparoscopie

In onze praktijk Sterkliniek DAP Schouwen-Duiveland, gevestigd in Zierikzee, Zeeland,kunnen vanaf mei vrouwelijke honden met een kijkoperatie gesteriliseerd worden. Het steriliseren van een teef via een kijkoperatie geeft 65 % minder pijn dan na een gewone sterilisatie. Hierdoor voelt de hond zich veel fitter direct aansluitend aan de operatie. De hond heeft minder pijn, is sneller wakker, fitter en voelt zich beter na een sterilisatie via een kijkoperatie als na een gewone sterilisatie.

Lees verder

Alles voor je huisdier hebben we nu ook online!

De Nederlandse dierenartsen hebben de eigen webshop Doc&Booff gelanceerd. Wij zijn hierbij ook aangesloten. Op Doc&Booff is alles verkrijgbaar wat nodig is voor je gezelschaps-dier; van onderhoudsvoeding, speciale voedingen en diŽten, vlooienmiddelen, manden tot en met vele speeltjes. Uiteraard met belangrijke praktische tips en adviezen voor het welzijn en de gezondheid van het dier.

Lees verder

Ent uw konijn tegen myxomatose en VHS !

Deze enting geeft een jaar bescherming en is per dosis verpakt. Hierdoor vervallen de konijnenentspreekuren. De enting van het individuele konijn komt wel duurder uit, maar is maar een keer per jaar en omdat de afspraken via het spreekuur lopen is er tijd om het konijn na te kijken en bijvoorbeeld de nagels te knippen

Lees verder

Kijk eens naar de 100 Seconden Dierenarts

Steeds meer diereigenaren gaan voor gezondheidsinformatie het internet op. Om tegemoet te komen aan deze behoefte is de GD mede-initiatiefnemer van de 100 Seconden Dierenarts. In 100 seconden krijgt U duidelijke uitleg van een dierenarts informatie over diergezondheids-onderwerpen.

Lees verder

Pas op met het gebruik van vlooienmiddelen bij uw kat!

Gebruik geen antivlooienmiddel wat bestemd is voor honden bij uw kat!

Lees verder

Vanaf 1 juli 2013 samenvloeiing buitenpraktijken tot DAC Overschelde

Zoals u weet werken de buitenpraktijken voor herkauwers en paarden van de Dierenartsenpraktijken Schouwen-Duiveland, Mosselman- Verboom en Walcheren sinds 2 jaar intensief samen. We willen u graag op de hoogte brengen van ons besluit om vanaf 1 juli 2013 bovenstaande buitenpraktijken te laten samenvloeien tot Dierenartsen Combinatie Overschelde.

Lees verder

Nep diergeneesmiddelen via internet

Er komen de laatste tijd steeds meer geluiden dat er nepmedicijnen geleverd worden via het internet.

Lees verder

Praktische pas voor dieren verkrijgbaar

Met de dierpas zijn de medische gegevens van uw dier overal ter wereld door dierenartsen in te zien!

Lees verder

Geef uw kat geen paracetamol!

De meeste mensen hebben paracetamol in huis. Daardoor is het ook voor huisdieren gemakkelijker beschikbaar. Daarnaast wordt het nog wel eens met opzet aan een hond of kat gegeven, in de veronderstelling dat wat bij mensen werkt ook voor dieren geen kwaad kan. Met name wat betreft de kat is dit een grote misvatting.

Lees verder