Voor ieder dier de beste zorg!

Dermatologie

Er zijn vele huidaandoeningen, sommigen zonder jeuk, velen helaas met jeuk. Jeuk is een heftig symptoom, wat veel last geeft voor uw huisdier. Andere veel voorkomende symptomen zijn kaalheid, roodheid en wondjes. Als uw dier huidklachten en/of jeuk heeft is het beste hem of haar te laten onderzoeken op de praktijk.

Hier zullen we proberen achter de oorzaak te komen van de klachten. Vaak is er nader onderzoek nodig om deze oorzaak te achterhalen, maar het is bij huidklachten wel belangrijk om het probleem bij de kern aan te pakken. Gedurende het onderzoek wordt indien mogelijk direct de eventueel aanwezige jeuk behandeld.

Wij gaan allereerst onderzoek doen naar huidparasieten die een probleem kunnen vormen. Er zijn er diverse zoals vlooien, diverse soorten mijten en schimmels. Daarnaast worden er ook klachten veroorzaakt door bacteriën en gisten, die op de huid leven.

Ook allergieën komen regelmatig voor, zoals huisstofmijt allergie, bepaalde planten allergie, voedingsallergie en contactallergie. Atopie is een veel voorkomende allergie, waarvoor de laatste jaren een goed werkend middel is ontwikkeld.

Met gespecialiseerd onderzoek zoals intradermale huidtesten, waarbij in de huid van uw dier diverse allergenen geïnjecteerd worden, kunnen we uitzoeken waarvoor uw dier allergisch is, en een gerichte therapie gaan instellen, om de oorzaak van het probleem aan te pakken.