Voor ieder dier de beste zorg!

Orthopedie

Orthopedie omvat alles wat met het skelet, gewrichten, pezen en banden en spieren te maken heeft. Als uw huisdier mank loopt doen we een uitgebreid kreupelheidonderzoek. Indien nodig maken wij dan röntgenfoto kan dat op de praktijk in Zierikzee. Sinds kort maken wij digitale röntgenfoto’s. Verder is het mogelijk om bij ons officiële heupdysplasie en elleboogdysplasie foto’s te laten maken.

Dierenarts Astrid Meijninger is bevoegd om PennHip foto’s te maken, die worden dan opgestuurd naar Amerika en daar beoordeeld door een specialist. Met deze methode wordt het kapsel van het heupgewricht opgemeten.

Voorbeelden van orthopedische problemen zijn botbreuken of knieband beschadigingen.

  • Bij botbreuken zijn er, afhankelijk van de plaats en soort breuk, verschillende behandelingen mogelijk. Veel fracturen kunnen met een steunverband en een spalk behandeld worden. Helaas moeten gecompliceerde fracturen operatief behandeld worden.
  • Bij katten en kleine honden is de behandeling bij ons op de praktijk mogelijk, zoals het plaatsen van platen en pennen, of een externe fixatie.
  • Bij zeer grote honden wordt u doorverwezen naar een specialist. Wij sturen veel door naar de Universiteitskliniek.

Mocht uw huisdier zijn kruisband scheuren kunnen wij ook deze klacht operatief verhelpen, deze operatie wordt verricht door Astrid Meijninger. Zij gebruikt de laterale flo techniek, hierbij wordt een nieuwe “kunst kruisband”in de knie geplaatst.