Voor ieder dier de beste zorg!

Onze dierenartsen

Ingeborg Buitink

Ingeborg is eigenaar van onze praktijk sinds 2002. Zij is afgestudeerd in Utrecht in 1996, en sindsdien werkzaam als dierenarts. Zij doet spreekuren in Zierikzee en Haamstede, en heeft daarnaast als speerpunt de echografie van de buik bij gezelschapsdieren. Ook is zij werkzaam bij DAC Overschelde bij rundveedierenarts. Zelf heeft zij 2 honden, 3 katten en een kudde Suffolkschapen.


 

Astrid Meijninger

Dierenarts Astrid Meijninger is in 1998 afgestudeerd aan de faculteit van Diergeneeskunde te Utrecht. Zij is werkzaam als dierenarts op Schouwen-Duiveland sinds september 2001. Haar werkgebied is de geneeskunde van de gezelschapsdieren. U zult haar vooral aantreffen in Zierikzee, waar ze naast het eerste lijns werk vooral de orthopedische patiënten en de tandheelkundige patiënten behandelt. Waar haar hart sneller van gaat kloppen zijn tandheelkundige ingrepen en bepaalde orthopedische en chirurgische ingrepen.

Astrid heeft een quarterhorse Mayfair, een kat Bobje en 2 geitjes, Bolus en Jikkemiene.

Dingena de Wijs

Dierenarts Dingena de Wijs is in 1995 afgestudeerd in Utrecht en sinds 2008 werkzaam op Schouwen-Duiveland. Zij werkt voor de DAP Schouwen-Duiveland als gezelschapsdierendierenarts, u kunt haar ook regelmatig treffen op onze dependance in Burgh Haamsted, zij doet daar vaak het spreekuur. Ook is ze werkzaam bij DAC Overschelde als dierenarts, daar ligt de nadruk van haar werkzaamheden op de geneeskunde van het paard.

Zelf houdt ze allerlei dieren: pony's, honden katten, kippen en konijnen.

   

Ineke Wisse

Ineke Wisse is in 1989 afgestudeerd en heeft een extra opleiding gevolgd, toegespitst op gezelschapsdieren aan de faculteit der diergeneeskunde UKG. Na 8 jaar in een doorverwijs praktijk voor gezelschapsdieren naast een specialist inwendige ziekten in Den Haag te hebben gewerkt, is ze in 2005 met veel plezier in deze praktijk komen werken. Ze vindt het leuk met alle verschillende dieren om te gaan; elk dier heeft zijn eigen karakter en heeft zijn eigen manier van omgang nodig. Ze vindt het een uitdaging om zoveel mogelijk een diagnose te stellen, dit in voortdurend overleg met de eigenaar.

Ze past ook acupunctuur toe, zowel bij honden, katten als paarden. Ze heeft hiervoor een internationale opleiding gevolgd bij de IVAS (International Veterinary Acupuncture Society) en staat geregistreerd bij de SNVA ( Samenwerkende Nederlandse Veterinaire Acupuncturisten).

Maria de Nijs

Dierenarts Maria de Nijs studeerde Diergeneeskunde in Utrecht. Na haar studie doorliep zij een Internship Small Animal Medicine aan de University of Georgia USA.

Na meerdere jaren in Tilburg en Groningen te hebben gewerkt is zij sinds het najaar 2001 werkzaam als gezelschapsdierenarts in Zierikzee.

Binnen onze praktijk behandelt zij vooral de internistische patiënten en de patiënten die uitgebreide zorg en begeleiding nodig hebben, zij neemt hiervoor ruim de tijd, zodat dier en eigenaar alle aandacht krijgen die nodig is.

Het werken met dieren, het samenwerken in een team van dierenartsen en assistentes en het overleg en contact met de huisdiereigenaren maakt het werk als dierenarts voor haar heel erg boeiend en bijzonder. Maria heeft zelf een Hollands smoushondje, Doortje.